Thursday, 3 September 2015

Top 40 Matlab Objective type Questions and Answers

1. What does Matlab stand for? 
a) Math Laboratory
 b) Matrix Laboratory
c) Mathworks
d) Nothing
e) none of the above
Ans: b
2. What symbol precedes all comments in Matlab? 
a) “
b) %
c) //
d) <
e) none of the above
 Ans: e

3. Which of the following is not a pre-defined variable in Matlab. 
a) pi
b) inf
 c) i
d) gravity
e) j
 Ans: d

4. This Matlab command clears all data and variables stored in memory: 
a) clc
b) clear
c) delete
d) deallocate
e) none of the above
 Ans: b

5. Characters in Matlab are represented in their value in memory. 
a) decimal
b) ASCII
c) hex
d) string
e) none of the above
Ans: b

6. Which is these is not an aspect of a for/while loop: 
a) update
 b) initialization
c) runner
d) condition
e) all are aspects of loops
Ans: c

7. To better manage memory and prevent unnecessary memory allocations, Matlab uses: 
a) vectors
b) scalars
c) matrix math
d) delayed copy
e) licenses
Ans: d

8. To print a newline in a fprintf statement, you must use the following escape character: 
a) \t
b) \nl
 c) \nxt
d) \n
 e) none of the above
 Ans: d

9. In Matlab, this keyword immediately moves to the next iteration of the loop: 
a) update
b) goto
c) continue
d) break
e) none of the above
Ans: c

10. Which of the following will correctly define x, y, and z as symbols? 
a) sym (x, y, z)
b) syms x y z
c) syms x, y, z
 d) sym x, y, z
e) none of the above
Ans: b

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4

1 comment:

  1. Tks very much for your post.

    Avoid surprises — interviews need preparation. Some questions come up time and time again — usually about you, your experience and the job itself. We've gathered together the most common questions so you can get your preparation off to a flying start.

    You also find all interview questions at link at the end of this post.

    Source: Download Ebook: Ultimate Guide To Job Interview Questions Answers:

    Best rgs

    ReplyDelete